Žena Aleksandra Vučića se bori za život

Alo 06.06.2009 15:58
Žena Aleksandra Vučića se bori za život


Supruga zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, Ksenija Vučić (40), novinar informativne redakcije RTV „Pink“, primljena je prekjuče u Institut za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra zbog začepljenja grudne i trbušne aorte.Uzrok njenih zdravstvenih problema je, kako „Alo!“ saznaje od obaveštenih izvora, visok pritisak, od kojeg pati već nekoliko godina. Stanje Ksenije Vučić vrlo je ozbiljno, ali budući da je hitno prebačena u bolnicu, te da o njoj brine tim vrhunskih lekara, svi se nadaju da će njen organizam uspeti da se izbori sa bolešću.
Aleksandra Vučića juče smo zatekli u bolničkoj sobi, pored supruge, gde je proveo prethodna 24 sata. Iako vidno utučen, funkcioner SNS-a je ipak optimista i veruje da će se njegova supruga brzo oporaviti. On isprva nije želeo da govori za novine o ovome, ali je ipak pristao da nam kaže tek nekoliko detalja o zdravstvenom stanju svoje supruge.
- Ksenijino zdravlje je ugroženo, ali se nadam da će doktori lekovima i terapijom uspeti to da regulišu i da operacija neće biti potrebna. Trenutno se oseća relativno dobro - rekao nam je Vučić, koji je zbog pomenute situacije u finišu kampanje za lokalne izbore stranačke obaveze podredio porodičnim.

- Osim što brinu za Ksenijino zdravlje, lekari su zabrinuti i za Aleksandra, jer je i sam sklon visokom pritisku, pogotovo u stresnim situacijama poput ove - navodi naš izvor iz Vučićevog najbližeg okruženja.
- Otkako se to desilo, on se ne odvaja od supruge, tako da su lekari bukvalno prisiljeni da ga „isteruju“ iz bolničke sobe - dodaje on.
Funkcioner SNS-a se trudi da maksimalno zaštiti decu (sin Danilo (12), ćerka Milica (7)) u postojećoj situaciji.
- Danilo ponešto zna, Milici ništa ne govorimo zato što je mala, ali ona sama već oseća da nešto nije u redu - kaže Vučić za „Alo!“.
U Srpskoj naprednoj stranci je zbog bolesti Vučićeve supruge, iako je kampanja za nedeljne izbore u punom jeku, sumorna atmosfera. Svi osluškuju vesti iz bolnice i nadaju se povoljnim vestima o zdravstvenim stanju Ksenije Vučić.
 

Ksenija zbog muža promenila uverenja

Aleksandar i Ksenija Vučić u braku su već 12 godina. Venčali su se 27. jula 1997. godine, a iste godine u decembru rodio im se sin Danilo. Ćerku Milicu dobili su 2002. godine.
Upoznali su se 1995. godine, kada je Ksenija, tada novinarka Radio „Indeksa“, vodila duel u kojem je Aleksandar Vučić bio gost. Ksenija, u to vreme simpatizer Srpskog pokreta obnove, pisala je i za „Srpsku reč“. Danica Drašković zamolila ju je, nedugo posle razgovora na „Indeksu“, da uradi intervju sa Vučićem jer su Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj tada bili uhapšeni i on je bio jedini funkcioner na slobodi. Nedugo posle toga, Ksenija i Aleksandar počeli su da se viđaju.
Kasnije je u jednom intervjuu Ksenija objasnila kako su uspeli da prevaziđu političke razlike.
- Ja sam bila simpatizer SPO, ali ne i član. Međutim, Aleksandar me je brzo ubedio koju političku opciju treba da podržavam. Na mom primeru najbolje se videlo da će znati da privuče biračko telo, naročito onaj deo ženske populacije - rekla je gospođa Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak